Dark Strokes – Mic efect, mare rezultat

Dark Strokes - Efect Photoshop
Recent am schimbat poza de profil a contului personal de Facebook, în caz că vă întrebați cum am făcut poza aveți acum ocazia să aflați. Este vorba despre unul din filtrele tip “Brush Strokes” ale celebrului Photoshop. Un filtru din categoria “Retard proof”.

Dar, hai să trecem la subiect și anume… eu.

Am ales o poză chiar din albumele personale de pe facebuci, una în care din întâmplare, eram știți voi.. doar în trecere pe la vârful Tâmpa din Brașov, admirând peisajul epic de pe vârful stâncii vieții. Moment în care prietena noastră Miki s-a decis să imortalizeze momentul ăsta’ epic cu o poză pe măsură.

poza facuta de miki la brasov bucuresti

Asta e poza aleasă de mine. Din nefericire, aparatul cu care a fost făcută nu este foarte performant, fotografii numesc aceste aparate “săpuniere” adică din-ălea compacte, de mărimea unui săpun, dar nu întrăm în panică, puțină corecție elementară și totul va fi bine.

crop tool photoshop brasov bucuresti

Înainte de asta, trebuie să tăiem poza la o dimensiune acceptabilă, pentru că nu am nevoie de o poză cu rezoluția unui poster de perete la poza profilului meu de facebook. Important este mai degrabă rația aspectului (aspect ratio), pe care o vreau de 1:1 adică pătrat, și pentru a realiza acest lucru selectăm frumos Crop Tool Photoshop în meniul din stânga ecranului, sau mai rapid apăsând tasta C.
După ce avem tool-ul selectat ținem apăsat Shift și îi tragem pozei un pătrat de selecție chipeș ca în imaginea de mai sus, centrat pe subiect, perfect simetric și sincronizat cu spațiul euclidian și chiar cel pitagorian. Putem muta selecția, putem trage de ea să o lăbărțim stânga-dreapta, sus-jos, iar după ce ești mulțumit de selecție apeși Enter.

Avem acum poza noastră, sau.. a mea, perfect pătrată pe care vom aplica rapid o mică corecție.

corectie poza inainte dupa brasov photoshop

Aplicăm un Auto Tone din meniul Image sau prin combinația de taste Shift+Ctrl+L. După asta, puțin Ctrl+L pentru a ajusta Levels, aici am tras 2-3 milimetri de primul triunghi spre dreapta și de celelalte două tot atât, însă de data asta spre stânga, puteți să vă jucați cu ele. Opțional, am aplicat și un filtru Sharpen la final când am micșorat poza, e recomandat pentru poze mici. Bun, avem o poză care arată ok, dar trebuie să mai facem un lucru.

patch tool photoshop brasov bucuresti

Subiectul mafiot din stânga ce vorbește la mobil este prietenul meu Laurian. Ei bine, în momentul acela el nu realiza greșeala lui fundamentală de a sta în cadrul unei poze epice, adică tot scopul unei imagini epice este de a fi singur împotriva lumii, nu mă credeți? Ia să vedem ce zice dex:

ÉPIC, -Ă, epici, -ce, adj.s. f. 1. Adj. Care exprimă, în formă de narațiune, idei, sentimente, acțiuni etc. ale eroilor unei întâmplări reale sau imaginare . -> în cazul de față: Eu pe stânca vieții (A.K.A. Tâmpa).

Iartă-l doamne că nu știa ce face.

Păcatele au fost iertate… Puff! Au dispărut. Trecem la următoarea etapă – selectăm patch tool photoshop brasov bucuresti tot din meniul din stânga, putem folosi scurtătura apasând Shift+J de mai multe ori în funcție de ce aveați selectat din categoria respectivă, el e poziționat undeva mai jos de Crop Tool. Cu acest tool facem o selecție manuală frumoasă în jurul subiectului, ceva în halul în care vedeți în imaginea de mai sus. Recunosc, poza e tăiată cam prost, pentru că subiectul este lipit de margine și uneori avem probleme cu Patch Tool în astfel de cazuri, dar de data asta a fost ok… am selectat subiectul și am mutat selecția în partea din dreapta a pozei cam la același nivel, unde am putut combina o parte din stâncă cu bucata pe care zăcea don Corleone, ca în imaginea de mai jos.

rezultat patch tool photoshop brasov bucuresti

Rezultatul e destul de satisfăcător având în vedere că poza o să fie foarte mică și efectul pe care îl vom aplica nu ține cont de detaliile astea exagerat de mult.

dark strokes effect photoshop brasov bucuresti

În sfârșit, aplicarea filtrului în sine. Mergem la meniul Filters->Filter Gallery…

Selectăm categoria Brush Strokes și acolo vom găsi filtrul Dark Strokes, eu nu m-am jucat deloc cu setările lui, voi puteți face asta dacă nu sunteți mulțumiți de rezultat.

Asta e imaginea finală:

Dark Strokes - Efect Photoshop

La final, o să vă urez un… Have a good stroke! :D


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


6 + = 15

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>