Facebook creează un rival iTunes/Google Play?

Facebook
Deși Amazon și Apple au un avans imens, Facebook are destui utilizatori, personalizare, tehnologie și conveniență pentru a crea un punct forte în vânzările de filme, muzică și alte bunuri digitale.

Facebook nu a apăsat butonul de panică când prețul acțiunilor a scăzut sub 30$ săptămâna asta, dar investitorii nu prea sunt încântați de companie.
Ei vor să afle în curând dacă “domnul lună de miere” Mark Zuckerberg poate transforma masiva bază de date personale și miliardele de interacțiuni pe zi din partea utilizatorilor într-o afacere super-profitabilă ca Google sau Apple.

Zuckerberg pare să aibe alte planuri pe termen scurt, urmând concepul de management al lui Jeff Bezos de la Amazon – obține o cotă de piață dominantă înainte de profit. Formula este concentrarea pe crearea de experiențe extraordinare pentru clienți și înscrierea a câtorva miliarde de utilizatori, creând astfel un șanț pe care competitorii nu îl pot traversa foarte ușor.

După cum Zuckerberg a scris despre cultura companiei lui în scrisoarea către potențialii acționari, "Simplu spus: nu construim servicii pentru a face bani, facem bani pentru a construi servicii mai bune."

vizite facebookFacebook are șanțul, dat fiind avansul în audiență și timp petrecut pe site în comparație cu competitorii. Cu mai mult de 900 de milioane de membri și aproape 60% vizitând-ul cel puțin o dată pe zi, Facebook este megalopola internetului. Colonizarea planetei continuă cu o creștere accelerată în India, Brazilia, Indonezia și alte țări. Însă realizarea unui venit-google și atingerea unei evaluări de 100 sau 200 de miliarde de dolari nu va fi ușor. Eforturile de reclamă și servicii plătite ale Facebook-ului, în principiu sub formă de credite folosite pentru a cumpăra bunuri virtuale pentru jocuri sociale de la Zynga și alții au scos un venit de 3.7 miliarde și 1 miliard în profit în 2011. Numere frumoase pentru o companie web cu o vechime de 8 ani dar nu grozave în comparație cu liderul de 14 ani în căutari.

Google, care are avantajul intenției utilizatorului când vine vorba de vânzarea rezultatelor principale pentru căutări a avut 37.9 miliarde de dolari venit și 9.7 miliarde în venit net pentru același an, crescând cu 29 procente an de an.

Până acum, Facebook s-a concentrat pe reclame mici și discrete plus povești sponsorizate, care afișează un nume de utilizator, o fotografie și un slogan care afirmă că persoanei respective "îi place" reclama respectivă. Reclamele de senzație la prețuri mari, care preiau spațiu substanțial pe paginile majorității site-urilor nu fac parte din cărțile de joc ale Facebook-ului. General Motors a retras achiziția de reclame în valoare de 10 milioane de dolari pentru că Facebook nu a permis producătorului de automobile să deruleze o reclamă full page pe site.

Creșterea în utilizarea Facebook-ului pe mobile se dovedește a fi mai dificil de monetizat decât cea pe desktop, în ciuda creșterii timpului petrecut pe aplicațiile mobile. Facebook a avertizat potențialii investitori în prospectul inițial al ofertei publice de faptul că, cu cât mai mulți oameni accesează varianta mobilă în loc de cea web cu atât afacerea se mișcă mai prost.

Deci cum va crește Facebook venitul și profitul până la punctul care va ridica prețul acțiunilor sale măcar la valoarea ofertei publice inițiale (OPI) de 38$ pe acțiune? Sigur, Facebook poate să facă îmbunătățiri la sistemul de reclame, cu o vânzare la preț mai mare pentru unitățile cu target precis bazate pe exploatarea celor 100 petabytes de date pe care i-a adunat despre utilizatorii săi. Dar chiar și la scală mai mare, cu 2 miliarde de utilizatori, presupunând o creștere la pas constant a Facebook în țările aflate în dezvoltare, modelul de bază al reclamelor Facebook nu va rezulta într-un venit mai mare pe utilizator. De fapt, utilizatorii din afara SUA valorează mult mai puțin pentru Facebook, și costurile pentru a le servi o pagină sunt aceleași.

Facebook are un cal troian, dar nu este clar dacă îl va exploata în curând. Sistemul de plată și valuta Facebook – creditul Facebook a generat aproape 15% din venitul companiei în 2011 – 557 milioane de dolari. Facebook ia un comision de 30% pe fiecare tranzacție. Doar 15 milioane de utilizatori au folosit un card de credit pe Facebook și au cumpărat bunuri virtuale cu sistemul de plată Facebook anul trecut, rămânând foarte mulți utilizatori scăpați. Asta vine mai puțin de 2% din audiența abordabilă în prezent a Facebook.

Chiar înaintea ofertei publice inițiale, Facebook a prezentat propriul magazin pentru aplicații și anume Facebook App Center. Facebook poate lua un comision pentru aplicațiile vândute în magazin și pentru bunuri digitale și upgrade-uri o dată ce o aplicație a fost instalată. App Center este mai deschis decât orice alt magazin pentru aplicații, direcționând utilizatorii Facebook către magazinele de aplicații ale Apple și Google Play în timp ce colecționează date pentru graficul său social. În mai 2012 Facebook a direcționat aproximativ 90 de milioane de utilizatori către magazinul Apple. Acest gen de generare de îndrumare poate fi o sursă de venit.

Următorul pas ar fi unirea sistemului de plăți Facebook și centrul de aplicații, creând un magazin de bunuri digitale în plină floare, de la filme și cărți la muzică și aplicații care satisface baza aflată în creștere de dependenți și consumatori media Facebook.

aplicații facebook

Facebook va lua un comision la vânzarea aplicațiilor în centrul de aplicații ce va apărea în viitorul apropiat, la fel ca iTunes și Google Play

Mult zvonitul Telefon Facebook ar putea de asemenea juca un rol important în departamentul digital al acestei strategii cu magazinul, la fel cum iPhone, telefonul Google și zvonitul telefon Amazon joacă un rol de aparat de cumpărături one-stop pentru tot ceea ce este digital.

Magazinul iTunes de la Apple a generat 1.9 miliarde dolari venit în al doilea trimestru al acestui an. Va fi greu pentru Facebook să reziste intrarea în competiție cu Apple, Google, Microsoft, Samsung, Sony și alții care sunt în căutarea devenirii punctului central al tot ceea ce este digital.

În timp ce Amazon și Apple au un avans imens față de competiție și oferă un nivel mare de conveniență și personalizare, Facebook are destui utilizatori, personalizare, tehnologie și conveniență pentru a crea un punct forte. Competiția cu parteneri care ofera muzică, video-uri și alte bunuri digitale care se integrează cu platforma Facebook se va dovedi a fi foarte complicată, dar e parte din ceea ce orice companie gigant face când crește foamea de utilizare și profit.

La întrebarea despre construirea unui magazin similar cu iTunes, un purtător de cuvânt Facebook a spus:

"Nu avem planuri pentru asta momentan."

Nu este clar dacă "momentan" înseamnă cândva sau niciodată. O parte din misiunea Facebook cum a fost gândită de Zuckerberg, este de a construi produse care sunt "sociale după design" și de a construi

"servicii care dau oamenilor puterea de a împărtăși și de a-i ajuta încă o dată să transforme multe din instituțiile și industriile noastre principale"

.
E greu să îți imaginezi că Zuckerberg nu se gândește la croirea unui departament de magazin digital adânc în țesutul Facebook.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


2 + = 3

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>